Rántott gomba újkrumplival és tartármártással recept
Hozzávalók:
- 500 g csiperke gomba
- 3 ek liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 5 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg újburgonya
- 2 ek majonéz
- 5 ek tejföl
- vaj
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd sózzuk borsozzuk. Félretesszük és közben elkészítjük a panírt a gombához.
3 kis tálkára lesz szükségünk, az első tálba teszünk 2 ek lisztet, a másodikba 1 ek lisztet összekeverünk 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk az egy tojást. Ízlés szerint sózzuk. A harmadik tálba tesszük a 4 ek zsemlemorzsát.
Közben az újburgonyát jól megmossuk és egy késsel lekaparjuk a héját, majd kockákra vágjuk. A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felkockázott krumplit, ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és alacsony lángon fedő alatt pároljuk.
A gombákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában, végül pedig a zsemlemorzsában.
Forró olajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor majonézzel elkevert tejföllel kínáljuk.