Rántott gomba újkrumplival és tartármártással recept

Hozzávalók:
- 500 g csiperke gomba
- 3 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- 5 ek zsemlemorzsa
- 50 dkg újburgonya
- 2 ek majonéz
- 5 ek tejföl
- vaj
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd sózzuk borsozzuk. Félretesszük és közben elkészítjük a panírt a gombához.
3 kis tálkára lesz szükségünk, az első tálba teszünk 2 ek lisztet, a másodikba 1 ek lisztet összekeverünk 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk az egy tojást. Ízlés szerint sózzuk. A harmadik tálba tesszük a 4 ek zsemlemorzsát.
Közben az újburgonyát jól megmossuk és egy késsel lekaparjuk a héját, majd kockákra vágjuk. A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felkockázott krumplit, ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és alacsony lángon fedő alatt pároljuk.
A gombákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában, végül pedig a zsemlemorzsában.
Forró olajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálaláskor majonézzel elkevert tejföllel kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »