Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott gomba újkrumplival és tartármártással recept

Rántott gomba újkrumplival és tartármártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csiperke gomba
    • 3 ek liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 5 ek zsemlemorzsa
    • 50 dkg újburgonya
    • 2 ek majonéz
    • 5 ek tejföl
    • vaj
    • bors
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd sózzuk borsozzuk. Félretesszük és közben elkészítjük a panírt a gombához.

    3 kis tálkára lesz szükségünk, az első tálba teszünk 2 ek lisztet, a másodikba 1 ek lisztet összekeverünk 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk az egy tojást. Ízlés szerint sózzuk. A harmadik tálba tesszük a 4 ek zsemlemorzsát.

    Közben az újburgonyát jól megmossuk és egy késsel lekaparjuk a héját, majd kockákra vágjuk. A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felkockázott krumplit, ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és alacsony lángon fedő alatt pároljuk.

    A gombákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában, végül pedig a zsemlemorzsában.

    Forró olajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Tálaláskor majonézzel elkevert tejföllel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá