Rántott gomba újkrumplival és tartármártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csiperke gomba
  • 3 ek liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 5 ek zsemlemorzsa
  • 50 dkg újburgonya
  • 2 ek majonéz
  • 5 ek tejföl
  • vaj
  • bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A gombákat megpucoljuk, megmossuk, majd sózzuk borsozzuk. Félretesszük és közben elkészítjük a panírt a gombához.

3 kis tálkára lesz szükségünk, az első tálba teszünk 2 ek lisztet, a másodikba 1 ek lisztet összekeverünk 2 dl tejjel, majd hozzáadjuk az egy tojást. Ízlés szerint sózzuk. A harmadik tálba tesszük a 4 ek zsemlemorzsát.

Közben az újburgonyát jól megmossuk és egy késsel lekaparjuk a héját, majd kockákra vágjuk. A vajat egy nagyobb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felkockázott krumplit, ízlés szerint sózzuk, megkeverjük és alacsony lángon fedő alatt pároljuk.

A gombákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásos masszában, végül pedig a zsemlemorzsában.

Forró olajban 5-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tálaláskor majonézzel elkevert tejföllel kínáljuk.