Rántott gomba, főtt krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kg gomba
- só, őrölt bors
- zsemlemorzsa
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
- 1 kg krumpli
- 3 l víz
- étolaj a kisütéshez
Elkészítése:
A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük.
A gombákat megsózzuk és megborsozzuk, majd bepanírozzuk. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, és végül a zsemlemorzsában. Forró olajban kisütjük őket.
Míg a gomba sül, elkészítjük a főtt krumplit is. A felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük.
Tálaláskor a rántott gomba mellé halmozzuk a főtt krumplit.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »