Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej karfiol
    • 18 dkg rizs
    • 25 dkg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 tk olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 nagy csipet bors
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 1 tk házi darált paprika
    • 1 kisebb paradicsom
    • 1,5-2 dl tejföl
    • 1 nagy marék reszelt sajt
    • 1 kk olaj az edény kikenéséhez

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és 1 teáskanálnyi olajon üvegesre pároljuk.

    Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, darált paprikával, paradicsommal. Felengedjük 1 dl vízzel és fedő alatt kb. 35 perc alatt puhára főzzük, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy a maradék víz elfőjön.

    A karfiolt apró rózsáira szedjük, megtisztítjuk és sós, ételízesítős vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsepegni.

    A rizst sós, ételízesítős vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük.

    Egy közepes tepsit vagy egy magasabb falú kerek formát kikenünk 1 teáskanálnyi olajjal, majd beterítjük a karfiol nagy részével. (Érdemesebb a nagyobb rózsákat ide tenni, majd a tetejére az apróbbakból hagyni)

    A karfiolt meghintjük kevéske sóval, rásimítjuk a rizs felét, beterítjük a hússal, erre kerül a maradék rizs.

    Szépen elsimítjuk, majd az apró karfiol rózsákat elrendezzük a tetején. Erre is szórunk egész kevés sót.

    A karfiolokat lekenjük tejföllel és az egészet meghintjük egy nagy marék reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a teteje szép színt kap. Nálam ez 35 perc volt, de aki ropogósabban szereti, picit sütheti tovább.

    Tipp:

    Nagyon laktató, finom egytálétel, ami akár darált pulykával is készíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá