Quinoa grillezett zöldséggel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 200 g quinoa
- 500 mlvíz
- só
- 1 cukkini
- 1 kaliforniai paprika
- 3 újhagyma
- 1⁄2 padlizsán
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
- 1 paradicsom (vagy 10 szem koktélparadicsom)
- 1 ek borecet (öntet)
- 3 ek olívaolaj (öntet)
- 1⁄2 tk őrölt kömény (öntet)
- só (öntet)
- bors (öntet)
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk és leszárítjuk. A paradicsomot félretesszük, a többi zöldséget nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Egy hőálló tálba rakjuk a felvágott zöldséget, meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és megszórjuk őrölt fekete borssal. Átkeverjük az egészet és előmelegített sütőben 180C fokon kb 20-25 percet sütjük, majd 5 percet grillezzük.
Közben a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, éppen úgy, mint a rizst.
Az grillezett zöldségeket összekeverjük a megfőtt quinoával, a paradicsomot felkockázzuk és óvatosan hozzákeverjük a zöldséges tálhoz. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt sajttal. Rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »