Quinoa grillezett zöldséggel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 200 g quinoa
- 500 mlvíz
- só
- 1 cukkini
- 1 kaliforniai paprika
- 3 újhagyma
- 1⁄2 padlizsán
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
- 1 paradicsom (vagy 10 szem koktélparadicsom)
- 1 ek borecet (öntet)
- 3 ek olívaolaj (öntet)
- 1⁄2 tk őrölt kömény (öntet)
- só (öntet)
- bors (öntet)
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk és leszárítjuk. A paradicsomot félretesszük, a többi zöldséget nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Egy hőálló tálba rakjuk a felvágott zöldséget, meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és megszórjuk őrölt fekete borssal. Átkeverjük az egészet és előmelegített sütőben 180C fokon kb 20-25 percet sütjük, majd 5 percet grillezzük.
Közben a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, éppen úgy, mint a rizst.
Az grillezett zöldségeket összekeverjük a megfőtt quinoával, a paradicsomot felkockázzuk és óvatosan hozzákeverjük a zöldséges tálhoz. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt sajttal. Rögtön tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

