Quinoa grillezett zöldséggel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 200 g quinoa
  • 500 mlvíz
  • 1 cukkini
  • 1 kaliforniai paprika
  • 3 újhagyma
  • 1⁄2 padlizsán
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 1 paradicsom (vagy 10 szem koktélparadicsom)
  • 1 ek borecet (öntet)
  • 3 ek olívaolaj (öntet)
  • 1⁄2 tk őrölt kömény (öntet)
  • só (öntet)
  • bors (öntet)
  • petrezselyemzöld
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk és leszárítjuk. A paradicsomot félretesszük, a többi zöldséget nagyobb egyforma kockákra vágjuk. Egy hőálló tálba rakjuk a felvágott zöldséget, meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk és megszórjuk őrölt fekete borssal. Átkeverjük az egészet és előmelegített sütőben 180C fokon kb 20-25 percet sütjük, majd 5 percet grillezzük.

Közben a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, éppen úgy, mint a rizst.

Az grillezett zöldségeket összekeverjük a megfőtt quinoával, a paradicsomot felkockázzuk és óvatosan hozzákeverjük a zöldséges tálhoz. Az öntet hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és reszelt sajttal. Rögtön tálaljuk.