Pirított gomba fokhagymával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 500 g csiperke gomba
- 6 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 4 ek olívaolaj
- citromlé
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A gombákat megmossuk, leszárítjuk, törzsét kitörjük. Egy wokban olajat hevítünk majd beletesszük a gombafejeket, törzseket és a vékonyra felszeletelt fokhagymákat. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal és gyakran kevergetve, rázogatva kb. 10-15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
Citromlevet facsarunk rá és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Friss bagettel vagy köretként azonnal tálaljuk.
Forrás: https://www.receptekaz.com
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.