Petrezselymes-sajtos burgonyapárna recept
Hozzávalók:
- 20-25 dkg burgonya
- 10 dkg keményebb sajt
- só
- bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 szál petrezselyemzöld
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - liszt
- prézli
- tojás
- olaj
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és feltesszük főni. Mikor felforrt a víz, sót adunk hozzá.
Mikor puhára főtt, még melegen leöntjük róla a vizet, pürésítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott vagy összenyomott fokhagymát, a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet, a két tojás sárgáját, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Annyit várunk, amíg a massza formálható állagúvá nem hűl, akkor kézzel tetszés szerinti méretű és formájú párnácskákat készítünk belőle. Panírozzuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Tálalható önmagában, fokhagymával és sóval ízesített tejföllel, de köretként rizs is kínálható.
Tipp:
Füstölt sajt használatával színesíthető az ízhatás, de tökéletesen megfelel hozzá a trappista vagy edami sajt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

