Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk és feltesszük főni. Mikor felforrt a víz, sót adunk hozzá.
Mikor puhára főtt, még melegen leöntjük róla a vizet, pürésítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apróra vágott vagy összenyomott fokhagymát, a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöldet, a két tojás sárgáját, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Annyit várunk, amíg a massza formálható állagúvá nem hűl, akkor kézzel tetszés szerinti méretű és formájú párnácskákat készítünk belőle. Panírozzuk, majd forró olajban pirosra sütjük.
Tálalható önmagában, fokhagymával és sóval ízesített tejföllel, de köretként rizs is kínálható.
Füstölt sajt használatával színesíthető az ízhatás, de tökéletesen megfelel hozzá a trappista vagy edami sajt is.