Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Parmezános brokkoli fasírt recept

Parmezános brokkoli fasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Gyönyörű szép nagy, zsenge brokkolit kaptam az egyik áruházláncban. Fasírtot álmodtam meg ebédre, aminek sikere megosztó volt, főleg a gyerekeknél. Nekünk nagyobbaknak bejött ;)

    Hozzávalók 8 darabhoz:

    • 50 dkg brokkoli (citromos vízben puhára párolva)
    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 2 ek reszelt parmezán
    • zsemlemorzsa
    • 1 szál zöld hagyma
    • őrölt bors
    • 1 gerezd fokhagyma préselve

    Elkészítése:

    Bő, citromos, forró vízben a brokkolit puhára párolom, majd lecsepegtetem a felesleges víztől és késsel apróra darabolom.

    A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit sütőpapírral bélelek.

    A darabolt brokkolihoz ütöm a tojásokat, fűszerezem és sajttal dúsítom. Annyi zsemlemorzsát adok a masszához, hogy az jól formálható legyen (de ne kemény!).
    DSCN3109
    Egy 8 cm-es pogácsaszaggató formát használtam a fasírtok alakításához. Tetejüket reszelt parmezánnal hintettem és aszalt paradicsommal díszítettem.
    DSCN3111
    Forró sütőbe tolva 12-15 perc alatt ropogósra sültek, majd azon melegében burgonya pürével tálaltam. Nagyon kiadós és laktató zöldséges étel :)

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá