Parmezános brokkoli fasírt recept
Ők is elkészítették
Gyönyörű szép nagy, zsenge brokkolit kaptam az egyik áruházláncban. Fasírtot álmodtam meg ebédre, aminek sikere megosztó volt, főleg a gyerekeknél. Nekünk nagyobbaknak bejött ;)
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 50 dkg brokkoli (citromos vízben puhára párolva)
- 3 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 ek reszelt parmezán
- zsemlemorzsa
- 1 szál zöld hagyma
- só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma préselve
Elkészítése:
Bő, citromos, forró vízben a brokkolit puhára párolom, majd lecsepegtetem a felesleges víztől és késsel apróra darabolom.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit sütőpapírral bélelek.
A darabolt brokkolihoz ütöm a tojásokat, fűszerezem és sajttal dúsítom. Annyi zsemlemorzsát adok a masszához, hogy az jól formálható legyen (de ne kemény!).
Egy 8 cm-es pogácsaszaggató formát használtam a fasírtok alakításához. Tetejüket reszelt parmezánnal hintettem és aszalt paradicsommal díszítettem.
Forró sütőbe tolva 12-15 perc alatt ropogósra sültek, majd azon melegében burgonya pürével tálaltam. Nagyon kiadós és laktató zöldséges étel :)
Jó étvágyat!