Parmezános brokkoli fasírt recept
Ők is elkészítették

Gyönyörű szép nagy, zsenge brokkolit kaptam az egyik áruházláncban. Fasírtot álmodtam meg ebédre, aminek sikere megosztó volt, főleg a gyerekeknél. Nekünk nagyobbaknak bejött ;)
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 50 dkg brokkoli (citromos vízben puhára párolva)
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 ek reszelt parmezán
- zsemlemorzsa
- 1 szál zöld hagyma
- só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma préselve
Elkészítése:
Bő, citromos, forró vízben a brokkolit puhára párolom, majd lecsepegtetem a felesleges víztől és késsel apróra darabolom.
A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit sütőpapírral bélelek.
A darabolt brokkolihoz ütöm a tojásokat, fűszerezem és sajttal dúsítom. Annyi zsemlemorzsát adok a masszához, hogy az jól formálható legyen (de ne kemény!).
Egy 8 cm-es pogácsaszaggató formát használtam a fasírtok alakításához. Tetejüket reszelt parmezánnal hintettem és aszalt paradicsommal díszítettem.
Forró sütőbe tolva 12-15 perc alatt ropogósra sültek, majd azon melegében burgonya pürével tálaltam. Nagyon kiadós és laktató zöldséges étel :)
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »