Parmezános brokkoli fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Parmezános brokkoli fasírt

Gyönyörű szép nagy, zsenge brokkolit kaptam az egyik áruházláncban. Fasírtot álmodtam meg ebédre, aminek sikere megosztó volt, főleg a gyerekeknél. Nekünk nagyobbaknak bejött ;)

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg brokkoli (citromos vízben puhára párolva)
  • 3 közepes tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 ek reszelt parmezán
  • zsemlemorzsa
  • 1 szál zöld hagyma
  • őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma préselve

Elkészítése:

Bő, citromos, forró vízben a brokkolit puhára párolom, majd lecsepegtetem a felesleges víztől és késsel apróra darabolom.

A sütőt előmelegítem 200 fokra és egy tepsit sütőpapírral bélelek.

A darabolt brokkolihoz ütöm a tojásokat, fűszerezem és sajttal dúsítom. Annyi zsemlemorzsát adok a masszához, hogy az jól formálható legyen (de ne kemény!).
DSCN3109
Egy 8 cm-es pogácsaszaggató formát használtam a fasírtok alakításához. Tetejüket reszelt parmezánnal hintettem és aszalt paradicsommal díszítettem.
DSCN3111
Forró sütőbe tolva 12-15 perc alatt ropogósra sültek, majd azon melegében burgonya pürével tálaltam. Nagyon kiadós és laktató zöldséges étel :)

Jó étvágyat!