Padlizsános gombás szósz tésztával recept
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk citrombors
- 1/4 citrom leve vagy ugyanennyi citromlé
- só és fehér bors, ízlés szerint
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk étkezési keményítő
- olaj
- víz
Elkészítése:
A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát kockázzuk és felöntjük némi olajjal. A gombát megtisztítjuk és szeleteljük, a padlizsánt megpucoljuk és kockázzuk majd mindkettőt a hagymára dobjuk és megpirítjuk az olajon. Mikor kicsit megpirult megsózzuk, amitől levet engednek a zöldségek.
Egy kevés vizet még öntünk alá, majd hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet. Mikor puha beleöntjük a tejszín egy részét, 1/2 dl-t félretéve, melybe kikeverjük a keményítőt. Ha már forrni kezd a tejszín, hozzáöntjük a keményítős részt is és egy forrás után el zárjuk.
Sós olajos vízben kifőtt tésztával tálaljuk. A szósz, 500 g tészta kísérőjeként alkalmas mennyiség.
Tipp:
A szósz további fűszerei lehetnek, bazsalikom, oregánó,
A tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet tálaláskor.