Padlizsános gombás szósz tésztával recept

Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 250 g csiperke gomba (én barna csiperkét használtam)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk citrombors
- 1/4 citrom leve vagy ugyanennyi citromlé
- só és fehér bors, ízlés szerint
- 200 ml főzőtejszín
- 2 tk étkezési keményítő
- olaj
- víz
Elkészítése:
A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát kockázzuk és felöntjük némi olajjal. A gombát megtisztítjuk és szeleteljük, a padlizsánt megpucoljuk és kockázzuk majd mindkettőt a hagymára dobjuk és megpirítjuk az olajon. Mikor kicsit megpirult megsózzuk, amitől levet engednek a zöldségek.
Egy kevés vizet még öntünk alá, majd hozzáadjuk a fűszereket és a citromlevet. Mikor puha beleöntjük a tejszín egy részét, 1/2 dl-t félretéve, melybe kikeverjük a keményítőt. Ha már forrni kezd a tejszín, hozzáöntjük a keményítős részt is és egy forrás után el zárjuk.
Sós olajos vízben kifőtt tésztával tálaljuk. A szósz, 500 g tészta kísérőjeként alkalmas mennyiség.
Tipp:
A szósz további fűszerei lehetnek, bazsalikom, oregánó,
A tetejére pedig bármilyen sajt kerülhet tálaláskor.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »