Padlizsánkrém erdélyiesen recept
Hozzávalók:
- 4 db padlizsán (közepes méretű)
- egy nagyobb fej hagyma (vörös vagy lila)
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - egy kiskanál mustár, vagy amennyit felvesz, hogy kenhető legyen
- pár csepp citromlé, ízlés szerint
- 2-3 dl olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat a sütőben jól átsütjük, ha kell megfordítjuk. Akkor vannak kész, ha behorpad mikor megnyomkodjuk, majdnem szenes a héja. Mindegyik padlizsánról lehúzzuk a héját és a szárát levágjuk. Ezután lecsepegtetjük és felkockázzuk apróra.Egy nagyobb hagymát apróra vágunk,megsózzuk picit,egy tálba beletesszük a padlizsánt,az apróra vágott hagymát,sót ízlés szerint,kis mustárt,1 tojássárgáját,kis citromlevet,nagyon kevés porcukrot,ezt is ízlés szerint és hozzáadjuk az olajat, majd az egészet kikeverjük fakanállal vagy mixerrel,hogy szép fehér és könnyű krémet kapjunk. Ez az eredeti,finom padlizsánkrém,nem kell bele sem bors,sem pirospaprika. Egyszerű és nagyszerű!Reggelire vagy vacsorára bárki szívesen fogyaszthatja,nagyon finom!Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

