Padlizsánkrém erdélyiesen recept
Hozzávalók:
- 4 db padlizsán (közepes méretű)
- egy nagyobb fej hagyma (vörös vagy lila)
- egy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - egy kiskanál mustár, vagy amennyit felvesz, hogy kenhető legyen
- pár csepp citromlé, ízlés szerint
- 2-3 dl olaj
Elkészítése:
A padlizsánokat a sütőben jól átsütjük, ha kell megfordítjuk. Akkor vannak kész, ha behorpad mikor megnyomkodjuk, majdnem szenes a héja. Mindegyik padlizsánról lehúzzuk a héját és a szárát levágjuk. Ezután lecsepegtetjük és felkockázzuk apróra.Egy nagyobb hagymát apróra vágunk,megsózzuk picit,egy tálba beletesszük a padlizsánt,az apróra vágott hagymát,sót ízlés szerint,kis mustárt,1 tojássárgáját,kis citromlevet,nagyon kevés porcukrot,ezt is ízlés szerint és hozzáadjuk az olajat, majd az egészet kikeverjük fakanállal vagy mixerrel,hogy szép fehér és könnyű krémet kapjunk. Ez az eredeti,finom padlizsánkrém,nem kell bele sem bors,sem pirospaprika. Egyszerű és nagyszerű!Reggelire vagy vacsorára bárki szívesen fogyaszthatja,nagyon finom!Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

