Őzlábgomba rántva recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy őzlábgomba
- liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
- só, ízlés szerint
- olaj
Elkészítése:
A tönköt csavarjuk ki, majd a kalapot tisztítsuk meg. Ehhez segítségre lehet a kezünk vagy egy szivacs, amivel a kalapokat végig dörzsöljük.
Nem szükséges alaposan megmosni, csak öblítsük le folyóvíz alatt, majd egy papírtörlőn szárítsuk meg. Ízlés szerint daraboljuk, vághatjuk négyfelé, félbe vagy hagyhatjuk egészben is.
Az őzlábgombát liszt, felvert tojás, majd zsemlemorzsa keverékében megforgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.
Kissé puritán látvány egy tányér nagyságú bundázott gomba, de enyhén roppanós, szaftos, ízletes gomba került a ropogós panír közé.
Tipp:
Bevallom, hogy közvetlenül nem sóztam meg a gombát, ellenben a tojásba, több sót szórtam a megszokottnál.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »