Morzsás karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- ízlés szerint zsemlemorzsa
- szükség szerint zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük.
Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebben pirítjuk meg a zsemlemorzsát.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat.
Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejföllel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »