Morzsás karfiol recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol
- ízlés szerint zsemlemorzsa
- szükség szerint zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint tejföl
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük.
Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebben pirítjuk meg a zsemlemorzsát.
Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat.
Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejföllel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »