Mángold töltike recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelék:
- 50 dkg darált hús
- 1 tk só
- őrölt bors
- egy kis fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpozott tk pirospaprika
- 1/2 – 3/4 csésze rizs (2 dl-es csészében mérve)
- 1 csapott kk majoránna
Szaft:
- 1 közepes hagyma
- olaj
- só
- 1-2 tk pirospaprika
- víz
- 1-2 tk liszt( sűrítés céljából)
- 2-3 babérlevél
- rozmaring
Amire még elengedhetetlenül szükségünk van:
- mángold levelek( ahány tölteléket szeretnénk)
Elkészítése:
A darált húst sózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát. kb 20 perc alatt, egy kevés sóval félig megfőzzük a rizst, majd a darált húshoz adjuk.
A mángoldot alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. Kivágjuk a vastagabb szárrészt a levelet végén, épp úgy, mint amikor töltött káposztát készítünk, majd beletesszük a tölteléket.
Közben egy nagyobb fej hagymát megpucolunk és apróra vágjuk. Megpirítjuk egy kevés sóval olajon, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Liszttel sűrítjük a szaftját, majd teszünk hozzá még egy kis vizet. Ezt követően bele rendezzük a töltikéket.
A maradék leveleket felvágjuk és közé szórjuk. Teszünk bele babért, megszórjuk rozmaringgal és puhára főzzük.
Melegen tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
A mángold leveleket nem ajánlanám előfőzni, mert akkor képlékenyebb, így kicsit nehezebb betölteni, de nem lehetetlen! Ha marad ki töltelék, simán gombóccá formázva tegyük a töltelékek közé!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »