Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mángold töltike recept

Mángold töltike
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelék:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 tk só
    • őrölt bors
    • egy kis fej hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 púpozott tk pirospaprika
    • 1/2 – 3/4 csésze rizs (2 dl-es csészében mérve)
    • 1 csapott kk  majoránna

    Szaft:

    • 1 közepes hagyma
    • olaj
    • 1-2 tk pirospaprika
    • víz
    • 1-2 tk liszt( sűrítés céljából)
    • 2-3 babérlevél
    • rozmaring

    Amire még elengedhetetlenül szükségünk van:

    • mángold levelek( ahány tölteléket szeretnénk)

    Elkészítése:

    A darált húst sózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával ízesítjük. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott, vagy apróra vágott fokhagymát.  kb 20 perc alatt, egy kevés sóval félig megfőzzük a rizst, majd a darált húshoz adjuk.

    A mángoldot alaposan megmossuk, majd hagyjuk lecsepegni. Kivágjuk a vastagabb szárrészt a levelet végén, épp úgy, mint amikor töltött káposztát készítünk, majd beletesszük a tölteléket.

    Közben egy nagyobb fej hagymát megpucolunk és apróra vágjuk. Megpirítjuk egy kevés sóval olajon, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel. Liszttel sűrítjük a szaftját, majd teszünk hozzá még egy kis vizet. Ezt követően bele rendezzük a töltikéket.

    A maradék leveleket felvágjuk és közé szórjuk. Teszünk bele babért, megszórjuk rozmaringgal és puhára főzzük.

    Melegen tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

    A mángold leveleket nem ajánlanám előfőzni, mert akkor képlékenyebb, így kicsit nehezebb betölteni, de nem lehetetlen! Ha marad ki töltelék, simán gombóccá formázva tegyük a töltelékek közé! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá