Laskagomba paprikás recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg laskagomba
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset/
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- őrölt fekete bors
- étolaj
Előkészítés:
A gombának levágjuk a keményebb tönk részét,alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk,lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon megdinszteljük,rátesszük a paprikát,paradicsomot és kb.10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska,orsó..stb/tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »