Laskagomba paprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg laskagomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset/
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • étolaj

Előkészítés:

A gombának levágjuk a keményebb tönk részét,alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk,lehúzzuk a héját és a paprikákkal együtt felkockázzuk.

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük,rátesszük a paprikát,paradicsomot és kb.10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk,ha szükséges kevés vizet önthetünk rá.

A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.

Galuskával vagy főtt tésztával/szarvacska,orsó..stb/tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!