Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukorica fasírt kapros joghurttal recept

Kukorica fasírt kapros joghurttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók (12 db-hoz) 4 személyre:

    • 1 doboz kukorica konzerv (330 g)
    • 1/2 fej lila hagyma
    • 2 db közepes nagyságú répa
    • 2-3 szikkadt zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek főtt rizs
    • 1 ek friss petrezselyem
    • bors
    • szerecsendió
    • olaj a sütéshez

    Öntethez:

    • csipet só
    • 1 ek friss kapor
    • joghurt

    Elkészítése:

    A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

    A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük.

    Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.

    Tipp:


    Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele.
    Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá