Kukorica fasírt kapros joghurttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók (12 db-hoz) 4 személyre:
- 1 doboz kukorica konzerv (330 g)
- 1/2 fej lila hagyma
- 2 db közepes nagyságú répa
- 2-3 szikkadt zsemle
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek főtt rizs
- 1 ek friss petrezselyem
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj a sütéshez
Öntethez:
- csipet só
- 1 ek friss kapor
- joghurt
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük.
Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.
Tipp:
Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele.
Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.