Hozzávalók (12 db-hoz) 4 személyre:
Öntethez:
Elkészítése:
A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük.
Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.
Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele.
Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.