Kukorica fasírt kapros joghurttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók (12 db-hoz) 4 személyre:

  • 1 doboz kukorica konzerv (330 g)
  • 1/2 fej lila hagyma
  • 2 db közepes nagyságú répa
  • 2-3 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 3 ek főtt rizs
  • 1 ek friss petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj a sütéshez

Öntethez:

  • csipet só
  • 1 ek friss kapor
  • joghurt

Elkészítése:

A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

A szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatjuk, mint más fasírtnál. Átázott kenyerünkből/zsemlénkből kinyomkodjuk a vizet és egy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát, apró kockára vágott lila hagymát, frissen préselt fokhagymát, petrezselymet, tojást és a fűszereket. A reszelt sárgarépát is az alap masszához adjuk. Összegyúrjuk, 12 darabra gombócozzuk és forró olajban kisütjük.

Miközben sülnek a fasírtok a joghurtba belekeverjük a finomra vágott kaprot és csipet sót adunk hozzá.

Tipp:


Ha a fasírt összegyúrásnál túl lágy a massza akkor egy kis zsemlemorzsát szórjunk bele.
Petrezselymes vajas burgonyával tálalhatjuk.