Kocsonyázott zöldség recept
Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg karfiol
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1/4 piros húsú paprika
- 3 dl víz
- 2 dl száraz fehér bor
- 3 dkg zselatin
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A zöldborsót,rózsáira szedett brokkolit,karfiolt külön-külön sós vízben nem túl puhára megfőzzük, majd leszűrjük, lecsurgatjuk és kihűtjük. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
A vizet a borral együtt felforraljuk. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, majd a felforralt boros vízhez öntjük, felforraljuk és langyosra hűtjük.
A formát, amelybe a zöldségeket tesszük lehűtjük, majd kb 2 mm vastagon bevonjuk zselatinnal, majd ismét hűtjük. Amikor az zselé megszilárdul, kirakjuk tojásgerezdekkel, paprikacsíkokkal és leöntjük kevés egy kevés zselatinnal, majd ismét hűtjük.
Ezután kevés borsót teszünk rá, karfiol, ismét zselatin, majd megszilárdulás után ismét karfiol, zöldborsó, brokkoli és a maradék zselatinnal felöntve készre hűtjük. kb: 2-3 óra
Tálalás előtt a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »

