Kocsonyázott zöldség recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg karfiol
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/4 piros húsú paprika
- 3 dl víz
- 2 dl száraz fehér bor
- 3 dkg zselatin
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A zöldborsót,rózsáira szedett brokkolit,karfiolt külön-külön sós vízben nem túl puhára megfőzzük, majd leszűrjük, lecsurgatjuk és kihűtjük. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
A vizet a borral együtt felforraljuk. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, majd a felforralt boros vízhez öntjük, felforraljuk és langyosra hűtjük.
A formát, amelybe a zöldségeket tesszük lehűtjük, majd kb 2 mm vastagon bevonjuk zselatinnal, majd ismét hűtjük. Amikor az zselé megszilárdul, kirakjuk tojásgerezdekkel, paprikacsíkokkal és leöntjük kevés egy kevés zselatinnal, majd ismét hűtjük.
Ezután kevés borsót teszünk rá, karfiol, ismét zselatin, majd megszilárdulás után ismét karfiol, zöldborsó, brokkoli és a maradék zselatinnal felöntve készre hűtjük. kb: 2-3 óra
Tálalás előtt a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »