Kocsonyázott zöldség recept

Hozzávalók:
- 20 dkg zöldborsó
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg karfiol
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/4 piros húsú paprika
- 3 dl víz
- 2 dl száraz fehér bor
- 3 dkg zselatin
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A zöldborsót,rózsáira szedett brokkolit,karfiolt külön-külön sós vízben nem túl puhára megfőzzük, majd leszűrjük, lecsurgatjuk és kihűtjük. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. A paprikát megmossuk és csíkokra vágjuk.
A vizet a borral együtt felforraljuk. A zselatint kevés hideg vízben elkeverjük, majd a felforralt boros vízhez öntjük, felforraljuk és langyosra hűtjük.
A formát, amelybe a zöldségeket tesszük lehűtjük, majd kb 2 mm vastagon bevonjuk zselatinnal, majd ismét hűtjük. Amikor az zselé megszilárdul, kirakjuk tojásgerezdekkel, paprikacsíkokkal és leöntjük kevés egy kevés zselatinnal, majd ismét hűtjük.
Ezután kevés borsót teszünk rá, karfiol, ismét zselatin, majd megszilárdulás után ismét karfiol, zöldborsó, brokkoli és a maradék zselatinnal felöntve készre hűtjük. kb: 2-3 óra
Tálalás előtt a formát pár pillanatra forró vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk és tortaszerűen szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »