Karfiolos pite recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 17,5 dkg liszt
- 8,5 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
Töltelék:
- 20-30 dkg karfiol (egy fej)
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- pici zsiradék (lehet olaj vagy margarin)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis pohár tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- reszelt sajt (kb. 15 dkg)
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, majd egy tojással összegyúrjuk és egy piteformába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A karfiolt előfőzzük (kb. 5 perc forrástól számítva), majd lecsöpögtetjük. A lisztet egy pici zsiradékon világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd besamellé főzzük. Beleütünk egy tojást, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Amikor kicsit kihűlt, a karfiolt belerakjuk a tésztára, majd felöntjük a besamellel. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

