Karfiolos pite recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 17,5 dkg liszt
- 8,5 dkg margarin
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20-30 dkg karfiol (egy fej)
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- pici zsiradék (lehet olaj vagy margarin)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- reszelt sajt (kb. 15 dkg)
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, majd egy tojással összegyúrjuk és egy piteformába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A karfiolt előfőzzük (kb. 5 perc forrástól számítva), majd lecsöpögtetjük. A lisztet egy pici zsiradékon világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd besamellé főzzük. Beleütünk egy tojást, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Amikor kicsit kihűlt, a karfiolt belerakjuk a tésztára, majd felöntjük a besamellel. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »