Karfiolos pite recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tészta:
- 17,5 dkg liszt
- 8,5 dkg margarin
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Töltelék:
- 20-30 dkg karfiol (egy fej)
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- pici zsiradék (lehet olaj vagy margarin)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- reszelt sajt (kb. 15 dkg)
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, megsózzuk, majd egy tojással összegyúrjuk és egy piteformába helyezzük úgy, hogy széle is legyen. A karfiolt előfőzzük (kb. 5 perc forrástól számítva), majd lecsöpögtetjük. A lisztet egy pici zsiradékon világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd besamellé főzzük. Beleütünk egy tojást, majd beleszórjuk a reszelt sajt felét. Amikor kicsit kihűlt, a karfiolt belerakjuk a tésztára, majd felöntjük a besamellel. Reszelt sajttal megszórjuk, majd sütőbe toljuk. Kb. fél órát sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.