Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolos felfújt recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg karfiol
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl főzőtejszín
    • 2 db paprika
    • 10 dkg paradicsom
    • 6 dkg reszelt sajt
    • 3 dkg vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A rózsáira szedett karfiolt sós vízben puhára főzzük, majd ha kihűlt akkor villával összenyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, tejszínt és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd jól összekeverjük. A paprikát kicsumázzuk és felszeleteljük. A karfiol 1/3-át a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, majd rátesszük a paprika felét, majd egy újabb réteg karfiol, majd a maradék paprika. Egyenletesen oszlassuk el a tetején a megmosott, megtisztított paradicsomkarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal, majd a darabokra vágott vajat. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25 perc alatt készre sütjük.

    Megjegyzése: Egyszerűen elkészíthető, laktató ebéd bárki számára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá