Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiol fehér mártásban recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 fej karfiol
    • só,bors
    • zsemlemorzsa
    • étolaj
    • 1/2 l tej
    • 2 ek liszt
    • 1 doboz tejföl (kis doboz)
    • 10 dkg trappista sajt

    Elkészítése:
    A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Közben egy serpenyőbe étolajon zsemlemorzsát pirítunk,(míg aranysárga nem lesz). A megfőtt karfiolokat kivajazott jénai tálba tesszük és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát. Ezután feltesszük egy lábosba a tejet,hozzáadjuk a lisztet és lassú tűzön addig kevergetjük habverővel csomómentesre míg sűrű mártást nem kapunk,ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt,megsózzuk,egy kis borsot adunk hozzá és a karfiolra öntjük. Ezután ráreszeljük a sajtot a tetejére és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá