Indiai csicseriborsó (Chana masala) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- chili paprika (szárított is jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 doboz (konzerv) csicseriborsó
- paradicsomsűrítmény
Indiai fűszerek:
- tikka massala/garam massala/őrölt koriander
- római kömény
- piros őrölt fűszerpaprika
Köretnek rizs, vagy házi kenyérlángos készíthető.
Elkészítése:
A vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát apróra vágjuk.
A hagymát olajban megpirítjuk, amikor elkezd barnulni, az aprított paprikát hozzáadjuk, bőven megsózzuk, 5 percig pároljuk, majd fél merőkanál alaplével felöntjük.
A paradicsomot és a fokhagymát hozzáadjuk, 1-2 percig pároljuk. (Itt mehet bele gomba, vagy akár csirkehús is, aki tartalmasabban szeretné.)
1 evőkanál tikka massalát, 1 evőkanál goa vagy garam massalát, 1 teáskanál curryt, őrölt borsot, darál chili paprikát, 1 púpozott
teáskanál őrölt édes paprikát hozzáadunk, fél merőkanál alaplével elkeverjük, és 5 percig pároljuk. A fűszerektől ne féljünk, kicsit merjük megpörkölni, úgy jönnek ki az ízek igazán.
1 doboz csicseriborsót adunk hozzá, a doboz levének a felét hozzáöntjük, fél merőkanál alaplével 5 percig főzzük.
Az eddig megfőtt mártás felét (borsóval együtt) aprítógéppel pürésítjük, majd visszaöntjük a mártáshoz, és még 5 percig főzzük, vagy amíg elég sűrű lesz.
Tipp:
A különleges indiai, ázsiai jellegű fűszerekkel (koriander, római kömény, tikka massala) ne spóroljunk, az apróra vágott paradicsommal pedig nagyon különleges ízvilágot tapasztalhatunk meg!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »