Húsmentes töltött káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 közepes cukkíni
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre rizs
- 1 pohár tejföl
- néhány gomba
- só
- bors
- kapor
- őrölt kömény
- 1 húsleves kocka
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb ereket kivágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
A cukkinit megmossuk és lereszeljük a megpucolt répával együtt. 1 tk sóval összeforgatjuk és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ez kb 10 perc, addigra készen vannak a káposztalevelek, amit hideg vízzel lehűtünk. A reszelt zöldségeket kifacsarjuk, a levét félretesszük.
A vöröshagymát, gombát, kápia paprikát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, és a reszelt cukkinihez keverjük. Jöhet a tojás, a só és a bors, egy kis kömény és ízlés szerint egy kis őrölt pirospaprika. Végén pedig a rizst is hozzákeverjük, az így kapott töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, úgy, ahogy a normál töltött káposztát szokták.
A félretett zöldséglevet elkeverjük a húsleves kockával és 2-3 dl forró vízzel, ezzel öntjük fel a káposztát és kb 20 perc alatt készre főzzük.
Érdemes a tűzhely lekapcsolása után még pár percig várni a fogyasztással, így lesz ideje a rizsnek felszívnia még egy kis zöldség levet. Tálaláskor a káposztákat nyakon öntjük kapros tejföllel és máris fogyasztható.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nem csak vegáknak ajánlom, a húsimádóknak is bejöhet!