Húsmentes töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 közepes cukkíni
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre rizs
- 1 pohár tejföl
- néhány gomba
- só
- bors
- kapor
- őrölt kömény
- 1 húsleves kocka
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb ereket kivágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
A cukkinit megmossuk és lereszeljük a megpucolt répával együtt. 1 tk sóval összeforgatjuk és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ez kb 10 perc, addigra készen vannak a káposztalevelek, amit hideg vízzel lehűtünk. A reszelt zöldségeket kifacsarjuk, a levét félretesszük.
A vöröshagymát, gombát, kápia paprikát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, és a reszelt cukkinihez keverjük. Jöhet a tojás, a só és a bors, egy kis kömény és ízlés szerint egy kis őrölt pirospaprika. Végén pedig a rizst is hozzákeverjük, az így kapott töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, úgy, ahogy a normál töltött káposztát szokták.
A félretett zöldséglevet elkeverjük a húsleves kockával és 2-3 dl forró vízzel, ezzel öntjük fel a káposztát és kb 20 perc alatt készre főzzük.
Érdemes a tűzhely lekapcsolása után még pár percig várni a fogyasztással, így lesz ideje a rizsnek felszívnia még egy kis zöldség levet. Tálaláskor a káposztákat nyakon öntjük kapros tejföllel és máris fogyasztható.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nem csak vegáknak ajánlom, a húsimádóknak is bejöhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »