Húsmentes töltött káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta
- 1 közepes cukkíni
- 1 közepes sárgarépa
- 1 kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre rizs
- 1 pohár tejföl
- néhány gomba
- só
- bors
- kapor
- őrölt kömény
- 1 húsleves kocka
Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb ereket kivágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.
A cukkinit megmossuk és lereszeljük a megpucolt répával együtt. 1 tk sóval összeforgatjuk és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ez kb 10 perc, addigra készen vannak a káposztalevelek, amit hideg vízzel lehűtünk. A reszelt zöldségeket kifacsarjuk, a levét félretesszük.
A vöröshagymát, gombát, kápia paprikát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, és a reszelt cukkinihez keverjük. Jöhet a tojás, a só és a bors, egy kis kömény és ízlés szerint egy kis őrölt pirospaprika. Végén pedig a rizst is hozzákeverjük, az így kapott töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, úgy, ahogy a normál töltött káposztát szokták.
A félretett zöldséglevet elkeverjük a húsleves kockával és 2-3 dl forró vízzel, ezzel öntjük fel a káposztát és kb 20 perc alatt készre főzzük.
Érdemes a tűzhely lekapcsolása után még pár percig várni a fogyasztással, így lesz ideje a rizsnek felszívnia még egy kis zöldség levet. Tálaláskor a káposztákat nyakon öntjük kapros tejföllel és máris fogyasztható.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nem csak vegáknak ajánlom, a húsimádóknak is bejöhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »