Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsmentes töltött káposzta recept

Húsmentes töltött káposzta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta
    • 1 közepes cukkíni
    • 1 közepes sárgarépa
    • 1 kápia paprika
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 bögre rizs
    • 1 pohár tejföl
    • néhány gomba
    • bors
    • kapor
    • őrölt kömény
    • 1 húsleves kocka

    Elkészítése:

    A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb ereket kivágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.

    A cukkinit megmossuk és lereszeljük a megpucolt répával együtt. 1 tk sóval összeforgatjuk és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ez kb 10 perc, addigra készen vannak a káposztalevelek, amit hideg vízzel lehűtünk. A reszelt zöldségeket kifacsarjuk, a levét félretesszük.

    A vöröshagymát, gombát, kápia paprikát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, és a reszelt cukkinihez keverjük. Jöhet a tojás, a só és a bors, egy kis kömény és ízlés szerint egy kis őrölt pirospaprika. Végén pedig a rizst is hozzákeverjük, az így kapott töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, úgy, ahogy a normál töltött káposztát szokták.
    OLYMPUS DIGITAL CAMERA
    A félretett zöldséglevet elkeverjük a húsleves kockával és 2-3 dl forró vízzel, ezzel öntjük fel a káposztát és kb 20 perc alatt készre főzzük.

    Érdemes a tűzhely lekapcsolása után még pár percig várni a fogyasztással, így lesz ideje a rizsnek felszívnia még egy kis zöldség levet. Tálaláskor a káposztákat nyakon öntjük kapros tejföllel és máris fogyasztható.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Nem csak vegáknak ajánlom, a húsimádóknak is bejöhet!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá