Húsmentes töltött káposzta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Húsmentes töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 1 közepes cukkíni
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 kápia paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 bögre rizs
  • 1 pohár tejföl
  • néhány gomba
  • bors
  • kapor
  • őrölt kömény
  • 1 húsleves kocka

Elkészítése:

A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastagabb ereket kivágjuk és sós vízben félpuhára főzzük.

A cukkinit megmossuk és lereszeljük a megpucolt répával együtt. 1 tk sóval összeforgatjuk és állni hagyjuk, hogy levet engedjen. Ez kb 10 perc, addigra készen vannak a káposztalevelek, amit hideg vízzel lehűtünk. A reszelt zöldségeket kifacsarjuk, a levét félretesszük.

A vöröshagymát, gombát, kápia paprikát apró kockára vágjuk, a fokhagymát áttörjük, és a reszelt cukkinihez keverjük. Jöhet a tojás, a só és a bors, egy kis kömény és ízlés szerint egy kis őrölt pirospaprika. Végén pedig a rizst is hozzákeverjük, az így kapott töltelékkel megtöltjük a káposztaleveleket, úgy, ahogy a normál töltött káposztát szokták.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A félretett zöldséglevet elkeverjük a húsleves kockával és 2-3 dl forró vízzel, ezzel öntjük fel a káposztát és kb 20 perc alatt készre főzzük.

Érdemes a tűzhely lekapcsolása után még pár percig várni a fogyasztással, így lesz ideje a rizsnek felszívnia még egy kis zöldség levet. Tálaláskor a káposztákat nyakon öntjük kapros tejföllel és máris fogyasztható.

Jó étvágyat!

Tipp:

Nem csak vegáknak ajánlom, a húsimádóknak is bejöhet!