Hajdinás lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g hajdina
- 1 érett kápia paprika
- 1 fehér paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- morzsolt majoránna
Elkészítése:
A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).
Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.
A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.
Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!
A hajdinás lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »