Hajdinás lecsó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g hajdina
- 1 érett kápia paprika
- 1 fehér paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 1 lila hagyma
- 1 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 közepes paradicsom
- 4 ek olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- morzsolt majoránna
Elkészítése:
A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).
Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.
A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.
Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.
Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!
A hajdinás lecsó kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »