Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hajdinás lecsó recept

Hajdinás lecsó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 250 g hajdina
    • 1 érett kápia paprika
    • 1 fehér paprika
    • 1 zöld kaliforniai paprika
    • 1 lila hagyma
    • 1 vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 3 közepes paradicsom
    • 4 ek olívaolaj
    • frissen őrölt bors
    • morzsolt majoránna

    Elkészítése:

    A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).

    Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.

    A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.

    Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.

    Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.

    Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!

    A hajdinás lecsó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 84 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá