Hajdinás lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g hajdina
  • 1 érett kápia paprika
  • 1 fehér paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 lila hagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • morzsolt majoránna

Elkészítése:

A hajdinát forró vízben kétszer átöblítjük, majd leszűrjük (hogy a jellegzetes ízét elvegyük).

Ezután két evőkanál olajon megdinszteljük, és vizet, majoránnát és sót hozzáadva puhára főzzük.

A hagymákat megtisztítjuk, és összevágjuk. A paprikákat és a paradicsomokat megmossuk, csumájukat kivágjuk, majd kockára összevágjuk azokat.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a paprikákkal kezdve, a hagymával folytatva, és végül a paradicsomot beletéve, enyhén mindent megdinsztelünk.

Tálaláskor a hajdinából a kanálban kis dombocskákat formázunk kézzel megnyomkodva, és ezekre halmozzuk fel a lecsót.

Nem szabad elfeledkezni az elődeink ételeiről sem, használjuk a hajdinát!