Hagymás-tepsis burgonyaköret recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg sárga húsú hosszúkás burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 3-4 szál újhagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- olívaolaj
- 1-2 kk őrölt kömény
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk és karikákra vágjuk. Vegyünk egy teflonbevonatú tepsit, olívaolajjal locsoljuk be, majd rétegezzük bele a burgonyakarikákat.
A hagymákat megtisztítjuk, majd felszeleteljük, a fokhagymát is karikázzuk fel, és sorba szórjuk a burgonya közé. Lényeg, hogy összekeveredjen a hagyma és a burgonya. Sózzuk, és az őrölt köménnyel egyenletesen megfűszerezzük.
Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig süssük, közben a 2 dl száraz fehérborral locsolgassuk. Addig süssük, amíg meg nem puhul a burgonyánk.
Sült húsok mellé kiváló köret.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »