Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymaropogós recept

Hagymaropogós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 20 dkg kukoricaliszt
    • 1/2 mk szódabikarbóna
    • 1/2 mk kurkuma
    • 1/2 mk őrölt chili
    • 1 tk só
    • 2 dl hideg víz
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl a pörkölt alá).

    A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

    A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.

    Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából.

    Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön).

    Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

    Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá