Hagymaropogós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg kukoricaliszt
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 1/2 mk kurkuma
  • 1/2 mk őrölt chili
  • 1 tk só
  • 2 dl hideg víz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl a pörkölt alá).

A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.

Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön).

Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.