Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel közepes kockákra, majd tegyük langyos, sós vízbe kb egy fél órára (nagyobbra vágjuk mint pl a pörkölt alá).
A kukoricalisztet keverjük össze a sóval, a szódabikarbónával, a kurkumával és az őrölt chilivel, majd apránként keverjük hozzá a hideg vizet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
A vöröshagymát alaposan csepegtessük le, majd keverjük hozzá a masszához.
Egy serpenyőben hevítsünk bőséges mennyiségű olajat, majd evőkanálnyi halmokat tegyünk bele a hagymás masszából.
Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd mindkét oldalát süssük szép pirosra, ropogósra (közepes lángon süssük, hogy a hagyma átsüljön).
Amikor a hagymaropogós szép pirosra sült, szedjük ki egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Tálaláskor ízlés szerint natúr joghurttal, esetleg tejföllel kínáljuk.