Hagymás kukoricás macok (lapcsánka) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 közepes nagyságú burgonya
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál mustár
- 1 doboz konzerv kukorica
- Liszt
- só, bors, delikát
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.
Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!
Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.
Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.
Tipp:
Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »