Hagymás kukoricás macok (lapcsánka) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 közepes nagyságú burgonya
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál mustár
- 1 doboz konzerv kukorica
- Liszt
- só, bors, delikát
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.
Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!
Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.
Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.
Tipp:
Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

