Hagymás kukoricás macok (lapcsánka) recept
Hozzávalók:
- 10 közepes nagyságú burgonya
- 1 fej vörös vagy lilahagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál mustár
- 1 doboz konzerv kukorica
- Liszt
- só, bors, delikát
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kukoricát előre öntsük egy szűrőbe és csepegtessük le a levét.
Lereszeljük a burgonyát, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, a szintén lereszelt vörös vagy lilahagymát ( ki mit választott ), a tojásokat és a mustárt.
Fűszerezzük sóval, borssal, delikáttal ízlés szerint! Keverjük jól össze és adjunk annyi lisztet hozzá, hogy körülbelül olyan sűrű legyen mint a nokedli tészta!
Végül öntsük bele a lecsepegtetett konzervkukoricát és bő, forró olajban adagonként süssük aranybarnára.
Tipp: Akár köretként is, de egyszerűen csak magában is nagyon finom és ízletes.
Tipp:
Elkészítési költsége körülbelül 650 Ft.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »