Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyömbéres pulykacsíkok rizstésztával recept

Gyömbéres pulykacsíkok rizstésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg pulykacombfilé
    • 2+2 evőkanál szójaszósz
    • 1 kis lime leve
    • tojásnyi friss gyömbér
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 zsenge sárgarépa
    • 2 csomag újhagyma
    • 2+2+1 evőkanál olaj
    • őrölt citromos bors
    • 10 mentalevél
    • 1 kis csokor snidling
    • 15 dkg kínai rizstészta (hosszúmetélt)

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a limelével, lefedjük, a hűtőbe tesszük.

    A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, uborkagyalun felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre-csíkokra aprítjuk, az újhagymát zöld szárával együtt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

    Wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rózsaszínűre pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát.Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, folyamatosan keverve 5 percig pirítjuk.

    Egy másik serpenyőben a répát a maradék 2 evőkanál felhevített olajba forgatjuk, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt.

    Ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan keverve még 2 percig pirítjuk.Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel és snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.

    Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát.

    Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt puhulásig, 3 percig pihentetjük, aztán leszűrjük, tálalótálra terítjük, lazán összekeverjük 1 evőkanál olajjal, közepére halmozzuk a forró pulykaragut, és mihamarabb tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá