Gyömbéres pulykacsíkok rizstésztával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykacombfilé
- 2+2 evőkanál szójaszósz
- 1 kis lime leve
- tojásnyi friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 zsenge sárgarépa
- 2 csomag újhagyma
- 2+2+1 evőkanál olaj
- só
- őrölt citromos bors
- 10 mentalevél
- 1 kis csokor snidling
- 15 dkg kínai rizstészta (hosszúmetélt)
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a limelével, lefedjük, a hűtőbe tesszük.
A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, uborkagyalun felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre-csíkokra aprítjuk, az újhagymát zöld szárával együtt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.
Wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rózsaszínűre pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát.Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, folyamatosan keverve 5 percig pirítjuk.
Egy másik serpenyőben a répát a maradék 2 evőkanál felhevített olajba forgatjuk, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt.
Ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan keverve még 2 percig pirítjuk.Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel és snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.
Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát.
Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt puhulásig, 3 percig pihentetjük, aztán leszűrjük, tálalótálra terítjük, lazán összekeverjük 1 evőkanál olajjal, közepére halmozzuk a forró pulykaragut, és mihamarabb tálaljuk.