Gyömbéres pulykacsíkok rizstésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykacombfilé
  • 2+2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kis lime leve
  • tojásnyi friss gyömbér
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 zsenge sárgarépa
  • 2 csomag újhagyma
  • 2+2+1 evőkanál olaj
  • őrölt citromos bors
  • 10 mentalevél
  • 1 kis csokor snidling
  • 15 dkg kínai rizstészta (hosszúmetélt)

Elkészítése:

A húst vékony csíkokra szeljük, összekeverjük 2 evőkanál szójaszósszal és a limelével, lefedjük, a hűtőbe tesszük.

A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, uborkagyalun felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát megtisztítjuk, a répát vékony szeletekre-csíkokra aprítjuk, az újhagymát zöld szárával együtt 3-4 cm-es darabokra vágjuk.

Wokban felforrósítunk 2 evőkanál olajat, rózsaszínűre pirítjuk benne a gyömbért és a fokhagymát.Rádobjuk a húst, sóval és citromos borssal fűszerezzük, folyamatosan keverve 5 percig pirítjuk.

Egy másik serpenyőben a répát a maradék 2 evőkanál felhevített olajba forgatjuk, 1 perc múlva hozzáadjuk az újhagymát, további 2 perc múlva a szójaszószt.

Ízlés szerint sózzuk, és folyamatosan keverve még 2 percig pirítjuk.Meghintjük a finomra vágott mentalevelekkel és snidlinggel, a húshoz adjuk, melegen tartjuk.

Forrásban lévő, enyhén sós vízben 2 percig főzzük a rizstésztát.

Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt puhulásig, 3 percig pihentetjük, aztán leszűrjük, tálalótálra terítjük, lazán összekeverjük 1 evőkanál olajjal, közepére halmozzuk a forró pulykaragut, és mihamarabb tálaljuk.