Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rizottó recept

Gombás rizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g csiperke gomba
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 tk szárított rozmaring
    • őrölt bors
    • olívaolaj
    • 250 g rizs
    • 500 ml húsleves (vagy zöldségalaplé)
    • petrezselyemzöld
    • 3 ek reszelt sajt

    Elkészítése:

    A rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, felöntjük a húslevessel (vagy zöldségalaplével) és készre főzzük.

    A gombát felszeleteljük, majd wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal. Ha elkészült a gomba, hozzákeverjük a kész rizshez, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Átkeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá