Gombás rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g csiperke gomba
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított rozmaring
  • őrölt bors
  • olívaolaj
  • 250 g rizs
  • 500 ml húsleves (vagy zöldségalaplé)
  • petrezselyemzöld
  • 3 ek reszelt sajt

Elkészítése:

A rizst kevés olívaolajon megpirítjuk, felöntjük a húslevessel (vagy zöldségalaplével) és készre főzzük.

A gombát felszeleteljük, majd wokban egy kevés olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, a felszeletelt fokhagymát, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal. Ha elkészült a gomba, hozzákeverjük a kész rizshez, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Átkeverjük és reszelt sajttal tálaljuk.