Gombafasírt recept

Hozzávalók:
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 50 dkg megtisztított és feldarabolt gomba
- pirospaprika
- só
- pici őrölt kömény
- egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- négy-öt kis kockákra vágott zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kis kockákra vágott kenyér
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- (aki szereti) szezámmag
- zsemlemorzsa ha szükséges
- a kisütéshez olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, és egy merülőmixerrel kicsit pépesítjük az egészet (de ne homogén péppé, mindenképpen maradjon darabos).
A kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a gombapépet, egy evőkanálnyi szezámmagot (kihagyható), a két tojást, kis őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük. Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.
A masszából pogácsákat formázunk, és bő forró olajban megsütjük őket.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »