Gombafasírt recept

Hozzávalók:
- 1 fej felkockázott vöröshagyma
- 50 dkg megtisztított és feldarabolt gomba
- pirospaprika
- só
- pici őrölt kömény
- egy csokor apróra vágott petrezselyemzöld
- négy-öt kis kockákra vágott zsemle vagy ennek megfelelő mennyiségű kis kockákra vágott kenyér
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- (aki szereti) szezámmag
- zsemlemorzsa ha szükséges
- a kisütéshez olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, és egy merülőmixerrel kicsit pépesítjük az egészet (de ne homogén péppé, mindenképpen maradjon darabos).
A kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a gombapépet, egy evőkanálnyi szezámmagot (kihagyható), a két tojást, kis őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük. Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.
A masszából pogácsákat formázunk, és bő forró olajban megsütjük őket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »