Hozzávalók:
Elkészítés:
A vöröshagymát megfuttatjuk egy evőkanálnyi olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, aztán azonnal felöntjük egy fél deci vízzel, beleszórjuk a gombát, sózzuk. A gombát 10 percig pároljuk, aztán belekeverjük a petrezselyemzöldet, és egy merülőmixerrel kicsit pépesítjük az egészet (de ne homogén péppé, mindenképpen maradjon darabos).
A kenyérkockákat egy tálba szórjuk. Ráöntjük a gombapépet, egy evőkanálnyi szezámmagot (kihagyható), a két tojást, kis őrölt köményt, esetleg utánasózzuk, és jól összekeverjük. Egybegyúrható masszát kell kapnunk. Ha túl kemény, pici vizet önthetünk hozzá. Ha túl puha, szórjunk bele kis zsemlemorzsát.
A masszából pogácsákat formázunk, és bő forró olajban megsütjük őket.