Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres-szezámmagos rántott tök recept

Fűszeres-szezámmagos rántott tök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes főzőtök
    • 1 kk só
    • 5 púpos ek liszt
    • 4 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze zsemlemorzsa (3 dl)
    • 1 csapott kk morzsolt petrezselyemlevél
    • 0,5 kk fokhagyma granulátum
    • 2 csapott tk szezámmag
    • kb. 6 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tököt megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk és meghámozzuk. Meghintjük sóval és félretesszük.

    Három tányért készítünk. Az elsőbe kanalazzuk a lisztet, a másodikba egy villával kicsit felverjük a tojásokat, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a petrezselyem levelet, a fokhagyma granulátumot és a szezámmagot.

    Egy edényben olajat forrósítunk.

    A tök közben levet eresztett, amit leöntünk róla. A karikákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a morzsában.

    Közepesnél kisebb lángon a forró olajban szép barnára sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Tipp:

    Most, hogy a kert kincsei kosárszámra teremnek, hetente készül rántott tök vagy cukkini. Ma egy kicsit változtattam, kevés fűszert és szezámmagot szórtam a morzsába, hogy mégse a megszokott, hagyományos fogás legyen az ebéd. Nagyobbacska tökök voltak, de mégis hamar átsültek. A szezámmagtól egy kicsit édeskés lett, ezért érdemes egy pici sóval megszórva kínálni.

    A fűszeres-szezámmagos rántott tök kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 137 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá