Hozzávalók:
Elkészítése:
A tököt megtisztítjuk, kb. 1 cm vastag karikára vágjuk és meghámozzuk. Meghintjük sóval és félretesszük.
Három tányért készítünk. Az elsőbe kanalazzuk a lisztet, a másodikba egy villával kicsit felverjük a tojásokat, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, amiben elkeverjük a petrezselyem levelet, a fokhagyma granulátumot és a szezámmagot.
Egy edényben olajat forrósítunk.
A tök közben levet eresztett, amit leöntünk róla. A karikákat először a lisztben forgatjuk meg, majd a tojásban, végül a morzsában.
Közepesnél kisebb lángon a forró olajban szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Most, hogy a kert kincsei kosárszámra teremnek, hetente készül rántott tök vagy cukkini. Ma egy kicsit változtattam, kevés fűszert és szezámmagot szórtam a morzsába, hogy mégse a megszokott, hagyományos fogás legyen az ebéd. Nagyobbacska tökök voltak, de mégis hamar átsültek. A szezámmagtól egy kicsit édeskés lett, ezért érdemes egy pici sóval megszórva kínálni.