Fokhagymás krumpli recept

Hozzávalók:
- 12 db közepes méretű sárga burgonya
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2-3 ek olaj
- 1 kk fokhagymakrém
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Villa vagy krumplinyomó segítségével lelapítjuk.
Az olajban elkeverjük a fűszereket és a fokhagymakrémet (természetesen lehet friss fokhagyma is).
A lelapított burgonyákat is sózzuk, borsozzuk, majd megkenegetjük a fokhagymás olajjal.
Reszelt sajttal megkoronázzuk és kb 20 perc alatt 180 fokon ropogósra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »