Cukkini fűszeres panírban recept
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 kávéskanál só
- 20 dkg zsemlemorzsa (a panírhoz)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál bors
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 evőkanál rizsliszt
Elkészítése:
A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a levét, és szárazra töröljük törlőpapírral.
A zsemlemorzsához keverjük a borsot, aprított petrezselyemzöldet, bazsalikomot, parmezán sajtot és a fokhagymaport.
A tojásokat leütjük, és villával felverjük, picit sózzuk, és 2 ek rizslisztet keverünk el benne simára.
Az olajat serpenyőbe készítjük, és felforrósítjuk.
A cukkiniket tojásba, majd a fűszeres morzsába forgatjuk, és kellő meleg olajban ropogósra sütjük. Itatós papírra szedjük (papírtörlőre), és ha lecsepeg a felesleges olajtól, azonnal tálalható párolt rizzsel. Petrezselyemmel még megszórjuk, és paradicsomkarikákat teszünk köréje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

