Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a levét, és szárazra töröljük törlőpapírral.
A zsemlemorzsához keverjük a borsot, aprított petrezselyemzöldet, bazsalikomot, parmezán sajtot és a fokhagymaport.
A tojásokat leütjük, és villával felverjük, picit sózzuk, és 2 ek rizslisztet keverünk el benne simára.
Az olajat serpenyőbe készítjük, és felforrósítjuk.
A cukkiniket tojásba, majd a fűszeres morzsába forgatjuk, és kellő meleg olajban ropogósra sütjük. Itatós papírra szedjük (papírtörlőre), és ha lecsepeg a felesleges olajtól, azonnal tálalható párolt rizzsel. Petrezselyemmel még megszórjuk, és paradicsomkarikákat teszünk köréje.