Cukkini fűszeres panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg zsemlemorzsa (a panírhoz)
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál bors
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 2 evőkanál rizsliszt

Elkészítése:

A cukkiniket meghámozzuk, majd 1,5 cm-es karikára vágjuk, és a középső magrészt kiemeljük éles késsel. A szép karikákat enyhén besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk. Ezután leöntjük a levét, és szárazra töröljük törlőpapírral.

A zsemlemorzsához keverjük a borsot, aprított petrezselyemzöldet, bazsalikomot, parmezán sajtot és a fokhagymaport.

A tojásokat leütjük, és villával felverjük, picit sózzuk, és 2 ek rizslisztet keverünk el benne simára.

Az olajat serpenyőbe készítjük, és felforrósítjuk.

A cukkiniket tojásba, majd a fűszeres morzsába forgatjuk, és kellő meleg olajban ropogósra sütjük. Itatós papírra szedjük (papírtörlőre), és ha lecsepeg a felesleges olajtól, azonnal tálalható párolt rizzsel. Petrezselyemmel még megszórjuk, és paradicsomkarikákat teszünk köréje.