Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült paszternák recept

Csőben sült paszternák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg paszternák
    • 3 dl főzőtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 10 dkg edami sajt

    Elkészítése:

    A paszternákot megpucoljuk, megmossuk, majd szárazra töröljük. Ezután nagyon vékonyra felkarikázzuk. A fokhagymagerezdeket szintén megpucoljuk, majd apróra felvágjuk.

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük a tejszínt, hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és elkezdjük felforralni.

    Amikor elkezd forrni, hozzáadjuk a vékonyra felkarikázott paszternákot. Újraforraljuk, majd kb. 5 percig, néha megkeverve tovább főzzük.

    Ezután egy kisebb jénaiba, vagy tepsibe átöntjük, majd a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük.

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyni, majd tálaljuk. Magában is igen laktató, de kínálhatjuk akár sültek mellé köretként is.

    A csőben sült paszternák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 179 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek