Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült karfiol recept

Csőben sült karfiol
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg karfiol rózsa

    A besamelhez:

    • 12 dkg vaj
    • 6 ek finomliszt
    • 4,5 dl tej
    • 3 dl tejföl
    • só, bors

    A tetejére:

    • 15 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

    A besamel készítés:

    Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre felfőzzük.

    Tűzről levéve bele keverjük a tejfölt.

    Egy hőálló tálat vajjal kikenjük.

    A karfiol rózsákat elosztjuk.

    A besamellel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

    200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá