Csőben sült karfiol recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol rózsa
A besamelhez:
- 12 dkg vaj
- 6 ek finomliszt
- 4,5 dl tej
- 3 dl tejföl
- só, bors
A tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
A besamel készítés:
Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre felfőzzük.
Tűzről levéve bele keverjük a tejfölt.
Egy hőálló tálat vajjal kikenjük.
A karfiol rózsákat elosztjuk.
A besamellel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.