Csőben sült karfiol

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

  • 50 dkg karfiol rózsa

A besamelhez:

  • 12 dkg vaj
  • 6 ek finomliszt
  • 4,5 dl tej
  • 3 dl tejföl
  • só, bors

A tetejére:

  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A karfiol rózsákat enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A besamel készítés:

Egy lábasban a vajat felolvasztjuk,rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzá adagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot és csomómentesre felfőzzük.

Tűzről levéve bele keverjük a tejfölt.

Egy hőálló tálat vajjal kikenjük.

A karfiol rózsákat elosztjuk.

A besamellel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép arany barnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!