Céklás zöldségek hajdinával recept

Hozzávalók:
- 2 közepes cékla
- 1 fej brokkoli
- 2 ek ghí
- 1/4 tk római kömény
- 1/4 tk őrölt koriander
- 1/8 tk kurkuma
- egy pici gyömbér lereszelve
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 4 x 1/3 csésze hajdina
- só
Elkészítése:
A hajdinát tegyük szűrőbe, és addig mossuk, amíg a víz áttetsző nem lesz. Hagyjuk lecsepegni.
Egy edényben szárazon enyhén pirítsuk meg a lecsepegtetett hajdinát, majd öntsük fel 2,5-szeres mennyiségű forró vízzel. Sózzuk, majd forrás után takarék lángon, lefedve főzzük addig, amíg az összes vizet beszívja (kb. 25 perc).
A céklát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre, majd a szeleteket vágjuk csíkokra. A brokkolit szedjük rózsáira és alaposan mossuk meg.
Egy serpenyőben hevítsük fel a ghít, majd tegyük bele a római köményt. Amikor kissé megpirult, adjuk hozzá a koriandert, a gyömbért és a kurkumát. Keverjük el és adjuk hozzá a felcsíkozott céklát is. Öntsünk alá kevés vizet, amit mindig pótoljunk, ha elpárolgott, hogy a cékla kellően meg tudjon puhulni. Amikor már szinte puha a cékla, adjuk hozzá a brokkolit és pároljuk együtt. Hagyjuk a vizet teljesen elpárologni róla, és kissé pirítsuk le a zöldségeket. A végén adjuk hozzá az aprított petrezselymet és sózzuk.
A zöldségeket a megfőtt hajdinával együtt tálaljuk. A tányéron locsoljuk meg kevés olívaolajjal.
Tipp:
A hajdinát nagyon szeretem, részben mert imádom a különleges ízét, másrészt mert nagyon sok kedvező hatása van, többek között nagyon jól segít az érfalak egészségét megőrizni. A hajdina gluténmentes, így gyenge emésztésűek és gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »